10 Mayıs 2013 Cuma

Age Of Empires 2 HD İnceleme


Age of Empires II HD Edition
Merhaba arkadaşlar, birçok strateji oyunu severin bildiği ve bağımlılıkla oynadığı Age Of Empires II Oyununun HD Edition versiyonu yayınlandı.
SteamPowered.Com ‘un satışa sunduğu oyun ilk versiyonun görüntüsünün tamamının HD kaliteye taşınmasıyla tamamlanmıştır.
Microsoft Studios yapımı olan oyunstore.steampowered.com ‘da 17,99 $ ‘dan satışa sunulmuştur. Oyun hakkında biraz bilgi verelim.
# Age Of Empires II HD Edition Sistem Gereksinimleri ;
  • İşletim Sistemi : Windows XP, Vista, 7, 8 Pro+
  • İşlemci : 1.2GHZ CPU
  • Bellek : 1 GB RAM
  • Grafik : Direct X 9.0c Capable GPU
  • DirectX®:9.0c
  • Hard Drive:2 GB HD space
Oyunun Artısı + Efsaneyi görselleştirmiş , ayrı bir oyun zevki
Oyunun Eksisi - Bir tek bile yeni birim yok.

Yukarıdaki sistem gereksinimlerine uyan bilgisayarınızla rahatlıkla oyunu oynayabilirsiniz.


Age OF Empires II HD Edition Ekran Görüntüleri1
Age OF Empires II HD Edition Ekran Görüntüleri2
Age OF Empires II HD Edition Ekran Görüntüleri3
Oyunun ekran görüntülerinin üzerine tıklayarak daha büyük ekranda görüntüleyebilirsiniz.
Oyun strateji oyunlarının ilklerindendir. Tek kişilik ve çok kullanıcılı (ağ bağlantısı) yoluyla oynayabilirsiniz.
Eğer bir internet cafe işletmecisiyseniz. Bu ve bunun gibi strateji oyunlarını satın alıp bilgisayarlarınıza kurarak müşterilerinizin saatlerce bilgisayar başında kalmasını sağlayabilirsiniz. Ben kendimden biliyorum. İnternet cafe ‘de arkadaşlarla grup halinde 3-4 saat boyunca karşılıklı savaştığımızı biliyorum.

Watch Dogs'tan bir video daha !


Watch Dogs bir video daha yayınladı!
Oyunun 6 dakikalık tanıtım videosu bugün yayınlandı.


http://watch-dogs-videogame.com/2013/05/six-minutes-of-watch-dogs-gameplay-footage/

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Hitman: Absolution İnceleme


Kimseye Güvenme , İçgüdülerin hariç !
Bilmem hatırlar mısınız, Hitman serisinin ilk oyunu Hitman: Codename 47 çıktığı dönem (Amerika için 2000 yılının Kasım ayı, Avrupa için Aralık ayında çıkmıştı) bir çok eleştirmen tarafından “konsepti başarılı olsa da iyi bir şekilde uygulamaya koyulamamış, geleceği olmayan, acayip, bozuk bir yapım” olarak değerlendirilmiş ancak satış rakamları ve oyunun kendine büyük bir kitle edinmesi oyuncuların eleştirmenlerle aynı fikirde olmadığını açık bir içimde ortaya koymuştu. Açık konuşmak gerekirse Hitman, gerçek anlamda döneminin ilerisinde bir yapımdı. Tamam, karakteri üçüncü kişi bakış açısından gördüğümüz gizlilik oyunları vardı (akla şu sıralar 2K Czech olan, o dönemki ismiyle Illusion Softworks’ün geliştirdiği Hidden and Dangerous serisi geliyor) ancak Hitman’den önce hiç bir oyun “kılık değiştirerek apaçık bir biçimde gizlenme” gibi bir konsepti video oyunlarına tam anlamıya bu kadar iyi bir biçimde yedirmemişti. Hitman, her bölümde size bir hedef veriyor, ve bu hedefi istediğiniz herhangi bir biçimde öldürebilmenize olanak sağlıyordu. Dönemine göre gerçekten değişik ve orjinal bir konseptti açıkçası.
Hitman: Absolution; ilk oyunun ve Hitman 2: Silent Assassin, Hitman: Contracts ve Hitman: Blood Money’nin bu kadar popüler olmasında büyük rol oynayan “açık bir alan, öldürülecek bir hedef ve bu amaca doğru giden bir sürü yol” sistemini, bir hikaye, gizlilik sistemi ve bir yerden bir yere gitme üzerine görevlerle değiştiriyor. Peki kötü mü yapıyor? İşte bu sorunun cevabı biraz karışık.
Açık konuşacağım: Oyunu oynarken Hitman: Absolution’dan nefret ettiğim zamanlar da oldu, oyuna bayıldığım, ölüp bittiğim zamanlar da. Bir kere oyunun inanılmaz derecede sağlam sanat yönetiminden Absolution’ın Kane & Lynch’den sorumlu ekibin elinden çıkma bir oyun olduğu anlaşılıyor, oyuna imzalarını atmışlar. Hatta oyun tam olarak yıllardır sinemaseverler arasında da tartışılan “harika bir sanat yönetimi ve iyi bir sunum kötü yazılmış, ilgi çekici olmayan bir hikayeyi adam edebilir, dişe dokunur hale getirebilir mi” sorusuna harika bir cevap niteliğinde diyebilirim. Oyunda kullanılan müzikler, filtreler, mekanlar, genel tasarım gerçekten harika ancak “madem oyunu hikaye odaklı yapıp eski Hitman oyunları tarzında bir yapım ortaya çıkarmayacaklardı, o zaman keşke dişe dokunur, adam gibi bir hikaye yazsalardı da bu geçişin bir anlamı olsaydı” diye düşünmeden edemedim açıkçası oyun süresince. En son sahneye kadar hikaye tam olarak hayal ettiğim şekilde bitti, ne olacağını hiç bir zaman merak etmedim diyebilirim (en son sahne azıcık şaşırttı gerçi, doğruya doğru).
Eski Hitman’lerde bulunan, düşmanların çok olduğu bir bölgeden geçerken artıp az kişinin bulunduğu yerlerde azalan gerilim metre, eğilip sağa sola yapışarak ilerlediğiniz bir gizlilik sistemiyle değiştirilmiş yukarıda da bahsettiğim gibi. Kıyafet değiştirip düşmanların kılığına girebiliyorsunuz elbette ancak içinde bulunduğumuz meslek/grubun üyeleri 47′den anında şüpheleniyor (bir polis başka bir polisi, bir elektrikçi diğer bir elektrikçiyi tanır doğal olarak, mantıklı bir sistem), dolayısıyla bir çok noktayı yine gizlilikle geçmeniz gerekiyor (sizden yavaş yavaş şüphelenmeye başlayan adamlara sırtınızı dönebiliyorsunuz sözde ancak bu yöntemin oyunun bir çok bölümünde işe yaramadığını acı bir şekilde tecrübe ettim). Birisinin sizi gördüğünü veya görmek üzere olduğunu kişinin görüş yönünden gelen ve yavaş yavaş size doğru bir oka dönüşen sarı çizgilerden anlıyorsunuz, dolayısıyla karakterinizin sağında veya solunda böyle bir çizgi gördüğünüzde bir şekilde kendinizi gizlemeniz gerektiğini anlıyorsunuz.
Çalışması gerektiği gibi çalışan, iyi bir gizlilik sistemi, sistemde herhangi bir sorun yok zaten. Ancak bu gizlilik sistemini kullanarak birilerinden kurtulmanız gereken o kadar fazla görev var ki oyunda inanamazsınız. Özellikle oyunun başlarındaki birilerinden kaçtığımız görev ciddi anlamda çok uzun tutulmuş ve çok fena bayıyor insanı, Hitman’le falan da alakası yok. Hani böyle küçük aksiyonlar, birilerinden kaçtığımız, saklandığımız kısımlar elbette eklenebilir ama bu kısımları sanki çok farklı, çok özel bir şeylermişcesine gözümüze sokmanın, olabildiğince uzun tutmanın mantığını çözemedim. Bir sürü benzeri şeyler yaptığımız gizlilik oyunu var zaten, bunun yerine gerçekten Hitman tarzı büyük bir açık alanda belirlenen hedefleri öldürdüğümüz görevler olsaydı çok daha iyi, çok daha “Hitman” oyunu olmaz mıydı Absolution? Bu tür görevler yaratmak için gerekli tüm sistem var ancak bu sistem alelalde, özel olmayan, herhangi bir gizlilik oyununda rahatlıkla görebileceğiniz türden görevlerle harcanmış resmen.
Açıklandığı zamandan beri rahibeler fragmanından sonra Absolution’ın en çok tartışılan, hayranların ısrarla oyunun ruhuna karşı olduğunu söylediğii IO’nun da tüm HUD’ın kapandığı ve oyundan hiç bir yardım almadığınız “Purist” zorluk modunu öne atarak böyle düşünen hayranları rahatlatmaya çalıştığı kısmı “içgüdü” sistemi ise bambaşka bir konu. Şöyle ki, bir düşmanı susturuculu bir tabancayla kafasından vurarak sessizce elimine etmek, bayıltmak, piyano teli ile öldürmek gibi hareketler size “içgüdü” olarak dönüyor. Bu içgüdüyle kısa bir süreliğine de olsa sağa sola saklanmadan adamların sizden şüphelenmesini engelleyebiliyor, aktif olduğu sürece etraftaki düşmanların tamamını görebiliyor (Expert ve Purist zorluk seviyelerinde içgüdülerin bu özelliği açık değil) veya Splinter Cell: Conviction’daki gibi adamları işaretleyip öldürebiliyorsunuz. Açıkçası beni rahatsız eden bir özellik olmadı ancak düşmanları içgüdülerinizi kullanarak kandırmak haricinde (ki sadece şapkası varsa şapkasını yüzünü kapatyacak şekilde eğiyor veya sadece kafasını kaşıyor 47, bir şey yaptığı da yok, daha iyi yapılabilirmiş oyunun bu kısmı) gerekli bir özellik mi tartışılır. Ayrıca bu içgüdüleri kullandığınızda adamların içinden geçirdiklerini de duyuyorsunuz ki gerçekten kötü anlamda komik olmuş burası, deneyimden koparıyor diyebilirim. Adamlarınsizden şüphelenirken mütemadiyen “Mahmut abinin yeğeni mi şu?” gibi şeyler düşünmesi de olayın istemdışı komikliğine tuz biber oluyor.
Oyunun yapımla aynı ismi taşıyan “Absolution” adındaki hikaye modunun dışında bir de “Contracts” modu var. Bu mod, oyunun hikaye moduna göre önceki oyunların tarzına çok daha yakın. Bu modu daha iyi anlatmak için, öncelikle bir kontraktın nasıl yaratıldığını anlatayım. Oyunun hikaye modunda bulunan bölümlerden herhangi birisine giriyoruz. Üç tane hedef belirliyoruz. Bu hedefleri farklı araç gereçlerle elimine ediyoruz. Bunu yakalanmadan, kıyafetinizi değiştirmeden veya hedeflerden başka kimseyi öldürmeden başarabildiyseniz “Hedeflerden Başka Karakter Öldürmeme”, “Kıyafet Değiştirmeme”, “Yakalanmama” gibi fazladan para kazandıran kriterleri kontrakta ekleyebiliyorsunuz. Bu yarattığınz suikast bir kontrakt oluyor ve siz başkalarının yarattığı kontraktları oynuyorken, onlar da sizin yarattığınız kontraktları oynuyor. Her kontrakt belli bir miktar para kazandırıyor ve bu parayla kıyafet ve ekipman alabiliyorsunuz. “En çok parası olan suikastçi, en ölümcül suikastçi” gibi bir sürü istatistik var aynı zamanda, Hitman hayranları arasında bayağı popüler olabilecek bir oyun moduna benziyor Contracts.
Dediğim gibi, elde eski tarz Hitman görevleri yaratabilmek için her türlü mekanik mevcutken daha çok birilerinden kaçma, A noktasından B noktasına gitme görevleriyle dolu bir oyun tasarlamayı tercih etmiş Kane & Lynch ekibi. Kesinlikle kötü bir oyun değil Absolution, gerek sanat yönetimi, gerek sunumu, gerek (çoğu tek boyutlu ve karikatürize olsa da) akılda kalıcı karakterleri, gerek diyalog kalitesi (ara sahnelerdeki diyaloglardan değil, karakterler arasındaki diyaloglardan bahsediyorum) ile gereçekten güzel bir yapım. Sadece oyunun hikaye modu pek “Hitman” değil, hepsi bu. Ancak şu da bir gerçek ki sırf tarzı için bile oynanmaya değer bir oyun Hitman: Absolution. Sadece bir sonraki oyunda daha çok eski tarz suikast görevi olmasını diliyorum, hepsi bu.
Fragman



IGN PUANI : 9.0
Editörün Puanı : 8.5
hkncnbc


PES Mİ FIFA MI ?
Bilgisayar oyunları içerisindeki yerleri tartışmasız olan Fifa 2014 ve Pes 2014 yenilikleri, oyun severleri heyecanlandırmaya yetiyor. Her iki oyunda da eski versiyonlara göre kayda değer yenilikler bulunuyor. Peki neler bu yenilikler?
Öncelikle Fifa 2014 yeniliklerine değinelim…
    • Şut Çekme Özelliği Yenilendi: Fifa 2014’ye oyuncuların şut çekme özellikleri yenilendi. Bu versiyonla birlikte artık oyuncular şut çekmek için en iyi açıyı ayarlayabiliyorlar. Ayrıca şut için adım sayısı ve pozisyonun uygunluğu da belirleyici kriter haline geliyor. Öte yandan yıldız oyuncular aceleyle ya da dengesiz durumdayken de etkili şut çekebilme özelliklerine sahip.
    • Top Saklama: Fifa 2014 yeniliklerinden biri de oyuncuların topa sahip olmak için pozisyon yaratması, rakibi engellemesi ve orta sahayı domine etmek için çaba sarf etmesi.
    • Etkileyici Şutlar: Fifa 2014, etkileyici şutlar çekmeye de olanak tanıyor. Top karşılama ve şut çekme esnasında falso gibi unsurlar kullanılarak daha etkili sonuçlar elde etmek mümkün.
    • Takım Arkadaşları Daha İyi Oynuyor: Bazen Fifa oynarken takım arkadaşlarının markaj, savunma, alan boşaltma gibi konularda yetersizliğinden yakınılır. Fakat Fifa 2014 ile birlikte bu konudaki şikayetler de son bulacak çünkü artık takım arkadaşları daha zeki.
    • Kariyer Modu: Fifa 2014 ile birlikte dünya genelinde gözlemci ağı oluşturmak suretiyle takımınıza yeni yetenekler kazandırabilir, dünyanın bir numaralı takım haline gelebilirsiniz.
fifa 2014
Bununla birlikte Pes 2014 yenilikleri de göz dolduruyor. Futbol oyunları sevenler tarafından heyecanla beklenen Pes 2014 ile birlikte de birçok yenilik geliyor.

  • Pes 2014’ün en önemli yenilikleri arasında oyun motorundaki değişiklik yer alıyor. Bundan böyle Pes oyunlarında Fox Engine kullanılacak.
  • Fizik motorunda da yeniliğe giden Pes 2014’te oyuncuların ağırlıkları vücuda eşit şekilde dağılmayacak. Tüm organların ağırlıklarının farklı olacağı gibi, oyuncuların oyun içerisindeki çarpışmalarının sonuçları da daha gerçekçi olacak. Çarpmanın gerçekleştiği bölgedeki etki daha fazla olacak ve bu sayede darbelerin etkileri daha iyi görülecek.
  • Yüz ve ciltteki fiziksel farklılıklar daha dikkatli şekilde ele alınacak.
  • Pes 2014 ile birlikte gelen yeniliklerden biri de formaların oyuncudan bağımsız hareket edebilmesi. Bu sayede forma oyuncunun üstüne yapışık gibi görünmeyeceğinden, formadan çekip düşürme gibi gerçek hayatta görülen futbol etkinlikleri gerçekleşecek.
  • Top kontrolü mevcut Pes versiyonlarına göre 3 kat daha hassas hale gelecek.
5’er madde halinde ele aldığımız Fifa 2014 yenilikleri ve Pes 2014 yenilikleri şu an için kabaca bu şekilde. Fakat ilerleyen günlerde oyunlarla ilgili daha ayrıntılı bilgiler çıkacaktır.
pes 2014

hkncnbc

Watch Dogs'tan Nefes Kesen Oyun Videosu !


Benden Saklanamazsın !
Watch Dogs meraklı gözlerle bekleyen hayranlarını şimdiden heyecanlandıracak bir oyun videosu hazırladı. İyi seyirler !




Red Alert 3 İnceleme

Soğuk Savaş'ın Sıcak Tarafı !


Oynayacak strateji oyunu ararken listede bu oyunu görmüştüm. Nerden bilebilirdim ki bende bağımlılık yapacağını. RA2 oynamadım ama RA3 ü uzmanlık derecesinde geliştirdim. Oyun modern strateji olarak bana ayrı bir tat veriyor gelin oyunun içeriğine bir yakından bakalım.
Yeni Dünya Düzeni
Sovyetler çökmek üzeredir ve halk kaçışmaktadır. Komutan Cherdenko, General Krukov’u yanına alarak ona, uzun zaman önce başlattığı projeyi gösterir. Zaman makinesi icat edilmiştir ve Sovyetlerin kurtuluşu bu icada bağlıdır. Subaylar zaman makinesi ile yakın tarihe yol alırlar. Albert Einstein ortadan kaldırılır. Böylece atom enerjisi hakkındaki gelişmeler de tarihten silinir ve Japonya’ya atom bombası atılması hadisesi hiç yaşanmamış olur. Sovyet Generaller tekrar bulundukları zamana geri dönerler. Her şey şimdi başlayacaktır.
2 475x380 Red Alert 3 İncelemesi
Atom ve nükleer enerjiye ulaşamayan Birleşik Devletler artık tek süper güç değildir. Sovyetler tüm Avrupa’yı ele geçirmiştir. Avrupa kıtasından geriye sadece Britanya kalmıştır. Amerika gittikçe kötüye giden durumu düzeltmek için Müttefiklere yardım etme kararı alır. Amerikan Devlet Başkanının yaptığı ulusa sesleniş konuşmasıyla, umutlar yeniden yeşermeye başlar.
Sovyetler batıyı ezip geçerken doğuyu boşlamış, Hiroşima felaketinin tarihten silinmesiyle, gücünü hiç yitirmemiş olan Japonya doğudan Sovyetlere saldıracağını açıklamıştır. Teknolojisi oldukça gelişmiş büyük bir ordu, Kızıl Orduya kabus gibi çökmeye hazırlanmaktadır.
3 475x380 Red Alert 3 İncelemesi
Yeni dengeler, yeni ordular ve yeni güçler, Red Alert 3 işte bu güzel kurgusuyla daha ilk andan beni etkiledi. Kurgunun iyi olmasında, senaryo gidişatında oyuna film tadı veren videoların büyük payı var. Ara videolar özenerek hazırlanmış. Bunun yanında Hollywood yıldızlarının ara videoların kahramanları olması, oyuna bambaşka bir hava katıyor.
Cepheye Doğru
Oyunun ana menüsünde bir Sovyet marşıyla karşılanıyoruz. Bu marş kulağa hoş gelmesinin yanında bizi resmen savaşa hazırlıyor. Oyuna savaşma isteğiyle yüklü bir asker edasıyla atılıyoruz. Sadece bu marş değil tüm müzikler çok iyi. Oyun içinde bir hareketlilik olduğunda devreye giren müzikler, aksiyon seviyesini üst noktalara taşıyor. Ayrıca seçtiğimiz gruba göre oyunda çıkan müzikler farklılık gösteriyor. Japonya’yı seçtiğimizde oyunda duyduğumuz müzikler, o kültürle bağdaşırken, Sovyetleri seçtiğimizde duyduğumuz müzikler, Rus savaşçılığını anlatır gibi oluyor.
5 475x380 Red Alert 3 İncelemesi
Ses efektleri de en az müzikler kadar iyi olmuş. Patlama, araç, silah sesleri çok detaylı hazırlanmış. Bir uçak düşerken, içeride bulunanların bağrışmalarını bile duyabiliyoruz. Askerlerin diyalogları da güzel olmuş, bazen komik konuşmalarla karşılaşıp savaşın stresinden uzaklaştığım oldu.

6 475x380 Red Alert 3 İncelemesi
İlk olarak Sovyetleri seçmemiz tavsiye ediliyor, bu şekilde oyunun kurgusunu, yaşanan olayları daha iyi anlıyoruz. Sovyetleri seçtiğimizde çıkan giriş videosu tüm bu savaşların neden başladığını ve bu dengelerin nasıl kurulduğunu gösteriyor. Sadece bu video değil, yaptığımız görevler de senaryonun ana parçaları hakkında bilgiler içeriyor.
Üç guruptan ve senaryodan bahsetmişken, üç gurubun da görevlerinin birbirinden farklı olduğunu söylemeliyim. Bu durumun en büyük artısı çeşitliliğin artmış olması. Yani üç gurupla da oyunu ayrı ayrı bitirmiş oluyorsunuz. Görevlerin ve savaşların da farklı olması sebebiyle sıkılmıyorsunuz. Aynı zamanda yaptığımız görevlerde hep saldır yok et durumu olmuyor. Bazen konvoyların güvenliğini sağlıyoruz, bazen de sahip olduğumuz toprakları savunuyoruz.
7 475x380 Red Alert 3 İncelemesi
‘Allied Nations’
Müttefik devletler bence karizması en yüksek gurup. Gurubun rengi, logosu ve müzikleri karizmayı bir hayli sağlamlaştırmış. Özellikle J.K. Simmons ayrı bir hava katmış Müttefik devletlere, A.B.D Başkanı rolüyle. Ama savaşta ayakta durabilmek için gösterişin pek bir önemi yok. Müttefik kuvvetlerin diğer guruplar kadar güçlü silahlara sahip olduğunu söyleyemem. Askeri birlikler güç değil de hız bakımından öne çıkıyorlar. Hızlı hareket edebilen saldırıdan çok savunma amaçlı birlikler. Karadaki en iyi birliklerinden biri, lazer desteği ile hava kuvvetlerine hedef gönderen ve bu sayede hedefin patlatılmasını sağlayan zırhlı araçlar.
Havada ise savaş uçakları çok iyi. Gösterdiğiniz hedefi, bombaları bırakıp imha ediyor. Ayrıca çok hızlılar da. Fakat havadaki hedeflere saldıramıyorlar. Bu yönden oldukça zayıflar. Düşmanın avcı uçakları, bombardıman uçakları için oldukça tehlikeli. Deniz kuvvetlerinde ise düşmana verdiği zarar fazla olmasa da hızlı ve atik olan yunuslar benim favorim. Maliyetleri az olduğundan çokça üretip denizlere salmak, denizlerin hakimi olmanızı kolaylaştırıyor.
8 475x380 Red Alert 3 İncelemesi
Özel asker olarak ise Tanya adlı bir komando var. Tanya düşman piyadelerini kolaylıkla etkisiz hale getirebiliyor. Yüzebiliyor ve düşman binalarını içlerine girerek patlatabiliyor. Bir yığın piyade birliğinden daha etkili kısacası. Tanya’yı videolarda Jenny McCarthy canlandırıyor.
Kızıl Ordu
Sovyetler Red Alert 3’ün başroldeki gurubu. Karadaki gücü küçümsenmeyecek derecede tehlikeli. Güçlü ve dayanıklı araçlarla kurulu Sovyet Kara Kuvvetleri, düşmanlarınızı ezip geçmeniz için birebir. Saldırılara karşı savunması güçlü ve hücum potansiyeli bir hayli yüksek olan tanklar çok etkili. Molotoflu piyadeleri ve eğitilmiş ayıları da hem pratik, hem de işe yarar birimler olarak göze çarpıyor. Özellikle ayıların düşman piyadelerini tek hamlede öldürmesi veya onları özel yeteneğiyle sersemleştirmesi, en beğeneceğiniz özellikler arasında.
9 475x380 Red Alert 3 İncelemesi
Özel askerimiz olarak ise Natasha adlı bir komandoya sahibiz. Bu komando ‘sniper’ı ile düşman askerlerine ölüm saçıyor ve Tanya gibi yüzme özelliğine sahip. Aynı zamanda lazeri ile düşman araçlarını veya binaları işaretleyerek, hava kuvvetlerinin hedefi yok etmesini sağlıyor. Bu özellik Natasha’yı Tanya’dan üstün kılıyor.
Deniz gücü en yüksek olan gurup Sovyetler. Denizaltına benzeyen, düşman hedeflerine yaklaştığı zamanda su yüzüne çıkıp bombaları sallayan gemiler, en önemli araçlardan biri. Hem denizde hem karada gidebilen, böcekleri andıran araçlarda Sovyetlerin sağlam birimlerinden. Havada ise Sovyetler helikopterleriyle öne çıkıyor. Hızlı, ucuz ve etkili olan bu birimler yerdeki düşman hedeflerine ölüm saçarken, havadaki araçlara karşı etkisizler. Avcı uçaklar bu araçları keklik gibi avlıyor. Sovyetlerinde elinde bulunan avcı uçakları da düşman uçaklarını etkisiz hale getirebiliyor. Fakat bunlar da yerdeki araçları vuramıyorlar.
10 475x380 Red Alert 3 İncelemesi
‘Empire of the Rising Sun’
Japonya, doğuda Sovyetleri arkadan vurmayı, teknolojisine ve yürekli askerlerine güvenerek planlıyor. Zaten Japonya’yı seçip oyuna başladığınızda, karşınıza çıkan giriş videosunda Japon askeri varlılığının ne kadar büyük olduğuna şahit oluyorsunuz. Özel piyadeleri, hem ateşli silahlarıyla hem de yakın dövüşte kullanacakları samuray kılıçlarıyla, diğer gurupların piyadelerine oranla oldukça ağır basıyorlar. Ayrıca bu askerler toprağın altına da girip saklanabiliyor.
Denizlerde yine denizaltı tarzında araçlara rastlıyoruz. Bu imparatorluğun hava kuvvetleri diğerlerine göre daha iyi sayılır. Helikopter olup yerdeki düşman birimlerine ve düşman helikopterlerine zorlu anlar yaşatan, gerektiği zaman da uçağa düşmanlarını bombardımana tutan araçlar en beğendiğim birimlerden birisi. Bunun yanında Japonların avcı uçakları da mevcut. Ayrıca uçaklarınızla intihar saldırıları da düzenleyebiliyorsunuz Japonya’yı seçtiğinizde.
11 475x380 Red Alert 3 İncelemesi
Gelelim teknoloji harikası gibi gözüken ama aslında teknolojinin çok azından faydalanmış dev robota. ‘Shogun Executioner’; üç gövdeli, üç başlı mekanik bir dev. Çok büyük olduğundan çok ağır hareket ediyor. Üç gövdenin de elinde samuray kılıçları var. Bunlarla düşman birimlerini yok ediyorlar. Binaları genellikle tek vuruşla yıkıyorlar. 
12 475x380 Red Alert 3 İncelemesi
hkncnbc

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Oyun Koleksiyonlarınız :)

Merhaba Arkadaşlar ,
Sizinde oyun koleksiyonunuz varsa fotoğrafını lütfen paylaşın . Benimki az ama idare eder :)

Tiberium Alliances Online Envanter Kodu

Tiberium Alliances Resmi Facebook sayfası hediye dağıtmaya devam ediyor. 125 bin beğeni alma şerefine bugün tüm dünyadaki oyunculara 5 adet Envanterde kullanılabilir +12 Komuta Puanı hediye kodu dağıttı. Kısa süreliğine geçerli olan bu kodları kaçırmadan sizde kullanın ve PvP’nin keyfini çıkarın. İşte Hediye Kodu:

EKZV-GYAW-QYGK-Q33Z ( 5 Adet +12 Komuta Puanı)

Sanalika Hileleri


Sanalika Işınlanma Hilesi : Bir tahta bankın üzerine oturma okuna basın gitmek istediğiniz yerin okuna tıklayın ve ışınlanın.
Sanalika Eşya kopyalama hilesi : Bir eşyayı elinize alın sevgi apartmanın asansörüne binin o anda eşyayı bırakın eşyadan iki tane oluyor o ikinci eşyayı 25 dk eilinizde tutun çantanızda hep bulunuyor.
Sanalika Eşya hilesi : Bakkala gidin bir eşya seçin satın al değin vazgeç değin tabloyu kapatın sonra bir daha tablo açın aynı eşyayı seçin satın al değin tamam değin eşya çantanızda oluyor.
Sanalika Para hilesi (Sanalika Sanil Hilesi) : para hilesi : yazma yerine 10sanil/no1223=
Sanalika Duvara Ters Dönme Hilesi : Bir yere tam oturcak iken duvarın önüne basın ve dönersiniz.
Sanalik Eşyanın Süresini Çoğaltma Hilesi : Eşyayı elinize alın asansöre binin tam bitcekken eşyayı bırakın ve eşyanın süresi dolmuş olur.
Sanalika Ayda Yürüme Hilesi : Sağ alt köşede %100 olması gerekiyor ona basınız ve onu %125 yapın köşede siyah bişey çıkıcak ona basın ve ilerlemeye başlayın.
Sanalika Eşya Çalma Hilesi : Takası açın karşınızdaki kişiye 50 kere evete basmasına söyleyin. 50 kere basarsa 50 tane eşyan olacağını söyleyebilirsiniz. Karşınızdaki 50 kere basınca 1 kere onaylaya basın. Eşyalar size geliyor.
Sanalika Hileleri kullanarak oyunda daha üstün başarılar elde edebilirsiniz.

hkncnbc

Watch Dogs İnceleme

Benim Kontrolden Çıktığımı Düşünüyorlar,
Ancak hiç bu kadar kontrole sahip olmamıştım..


Bir sistem düşünün. Sizin ailenizden tutun internetinizin geçmişine. İzlediğiniz filmden çalıştığınız yerden aldığınız gelirinize kadar sizi tanıyan bir sistem. Bu sisteme oyunda ctOS deniyor. ctOS size bir gizlilikten daha fazlasını sağlıyor. Gelecekte muhtemelen davranışlarınızı ve hangi partiye oy verebileceğiniz gibi ince tahminleri hesaplayabiliyor. ctOS'i bir bilgisayar kontrol ediyor. Peki Bilgisayarı kim ?

Karakterimiz Aidan Pierce kanlı bir geçmişe sahip uzman bir haydut. Haydut dediğime bakmayın bir hacker. Aiden , onu buna zorladıklarını iddia ederek bu sistemi ( ctOS ) i hackliyor ve şehrin tüm kontrolüne erişiyor. Aiden bu sistemle , tren raylarını, trafik ışıklarını , kişi bilgilerini, banka hesaplarını ve birçok şeyi kontrol edip kendine bir silah oluşturabilir. Oyun Şikago'da geçiyor. Şikago şimdi intikam konusunda kararlı bir adam için büyük bir silaha dönüşüyor !

Oyunda görsellik muhteşem. Görüntü kalitesi GTA V'le bile yarışabilir diyebilirim. Bunun yanında yine GTA serilerinde olduğu gibi serbest takılıp araba çalıp dolaşabilirsiniz. Ama tabii böyle bir senaryodan kim uzak kalmak ister :)

Sistem Gereksinimleri açıkçası beni şaşırttı : 
(minimum)
  • CPU: Intel Core i3 or i5 dual core  veya daha iyisi 
  • RAM: 1GB
  • Graphics: 512 MB RAM, Nvidia 7-serisi, AMD 3000-serisi
  • Operating system: Windows Vista
  • 14 GB of hard disk boş alanı 
(recommended)


  • CPU: Quad core Intel Core i5 or i7 processor, or AMD FX 8000 series chip
  • RAM: 2GB (4GB for 64-bit OS)
  • Graphics: 1GB Video RAM, Nvidia 500 / AMD 6000 series.
  • Operating system: Windows 7 64 bit
  • 14 GB of hard drive space

DC Universe , S2 : Son Silah ve Brick Force Promosyon Kodları

DC Universe : ZE6Z-DP2Z-6CHD-X26H-XF4J

S2 : Son Silah : PKKP-UXKR-LK01-6270

Brick Force : LvlB9-R4PTF-NMBD2-XU8F5

hkncnbc

5 Mayıs 2013 Pazar

Assasin's Creed III İnceleme


Assassin’s Creed muhteşem senaryosu ve yenilikleriyle geliyor ! 

Ubisoft'tan gelen oyun Prince Of Persia'nın arkasından geliyor. Oyunun yeni versiyoları ve bir dizi silah eklendi. Bence en eğlenceli kısımlarından biri bu. Amerika'da geçen bu oyunun kurgusu İngiltere'nin Yedi Yıl Savaşları sonucu Amerika'da ki kolonilere yaptığı baskı, zulüm ve halkın isyanıyla başlıyor.

Hikayesi

Yıl 1775... Ülkenin kaderi sizin ellerinizde ve ülkenin kaderini siz değiştireceksiniz. Adınız Connor , Anneniz bir kızılderili babanız ise bir İngiliz savaşçısı. Devrim kıvılcımını attığınız anda yangının nedeni siz olacaksınız.


1775 yılında General George Washington liderliğinde başlayan hareket, sonuçta özgürlüğün ülkesi Amerika’yı veriyor. Connor yalnızlığı kötü dostlara tercih eden bir karakter. İlk Assassin Creed rüzgarı 2007’de esmişti. İlk olarak Desmond Miles’ı tanıdık. Daha sonra onu Abstergo takip etti. Animus adındaki teknolojisiyle dünyanın kontrolünü ele geçirmeye çalışan güçlü bir rakipti. Daha sonra da Altair ve Ezio geldi.




Assassin’s Creed’de oyun severleri en çok etkileyen gerçek hayattan alınmış etkili senaryoya gömülü oyundur. Sadece oyun değildir.. Teknik olarak da başarılı olması senaryodaki içtenliği artırır. Silah donanımları da oyunun 3.serisinde baya artırıldığından muhteşem kombinasyon sizlerle buluşuyor diyebiliriz. Oyunu bir süre oynadıktan sonra olağanüstü bir sürprizin ardından Conner’la oynamaya başlıyorsunuz.

Connor daha küçüklükten suikastçı (Assassin) olmayı Achilles’ten öğrenir. Ailesini kaybedeb Conner’ın hırs ve intikam ateşi bürümüştür. Assassin’s Creed’in yeni oyununun kolay bitirilebilir bir oyun olduğunu söyleyemeyiz. Sadece ön hikaye bile 22-24 saatinizi alacaktır.

Ateşli silahlar da epey artmış durumda. 1755 yılından olsa gerek çakmak taşından tabanca ve tüfeklere rastlanabiliyor. Ayrıca bir askeri kampta dizilmiş silahların tamamını kullanabiliyorsunuz. Böylece daha hızlı bir şekilde ateşli silahları kullanabiliyorsunuz.

Yeniliklerden biraz daha bahsedecek olursak, Assassin’s Creed 3’te çevre ile etkileşim artırılmış. Kurgu ve görselliğe de uygun, gerçeğe yakın bir etkileşim olduğunu söyleyebiliriz. Oyunda öyle ayrıntılar düşünülmüş ki oyunu düşündüğümüz kadar arka planı da düşündüğümüzde kocaman bir dünya ortaya çıkıyor.

Oyunda görsellik olağanüstü. İngilizler’in işe karışmasıyla da 70’li yılların havası oyuna aksettirilmiş. Oyuna yeni eklenen görevlerden biri de dinleme görevleri. Yani iki insan konuşurken onları dinleyebiliyorsunuz ancak belli bir süre sabit durmaları gerekiyor. Assassin’s Creed bildiğiniz gibi PC, Xbox, Wii U Fit ve playstation ortamlarına geliyor. PlayStation 3’teki AC3 keyfinden bahsetmeye gerek yok sanırım.

Oyunda görülen yeniliklerden bir diğeri de gizlenme yeteneği. Gizlendiğiniz zaman bir işaret sayesinde gizlendiğinizi anlayabiliyorsunuz, sizi gizleyen kişilerde de beyaz bir işaret çıkıyor. Oyunun arka planı demişken, bir de o kısımdan söz edecek olursak; Assassin’s Creed gibi oyunlarda arka kısımda ciddi bir yapay zeka dönmektedir. Bir çok oyunda özellikler olarak fazla bir şey göremesek de yapay zeka her geçen gün gelişen bir teknoloji olarak oyunlardaki yerini de alıyor.


IGN Puanı 8.5
Editörün Puanı 9.0

Hkncnbc

Mayıs'ın Oyun Takvimi

Yeni Çıkacak Oyunların Resmi Tarihleri : 




1 Mayıs : Farcry 3 Blood Dragon 
   Çarş                                ( PC PS3  360 )
                 Fez ( PC )
                 Soul Sacrifice ( PSV ) 





2 Mayıs : Heroes Of Might & Magic VI:
   Perş        Shade of The Darkness ( PC )




3 Mayıs:  Worm Revolution Collection      
 Cuma                                           ( 360 )


10 Mayıs : Deus Ex: Human Revolution-

  Cuma       Director's Cut ( WiiU)
                   Persona 4 : Arena ( PS3 360 )
                   The Walking Dead : A Telltale
                   Games Series ( PC, PS3, 360 )

17 Mayıs: Metro: Last Night 
  Cuma                           ( PC , PS3, 360)
                  Pokemon Mystery Dungeon :
                  Gates To Infinity ( 3DS)
                  Sniper Elite V2  ( WiiU )


24 Mayıs: Fast & Furious : Showdown
 Cuma       ( PS3 360 WiiU 3DS )
                   Lego Batman 2 : DC Super
                   Heroes ( WiiU )
                   Resident Evil : Revelations
                   ( PC PS3 360 Wii U )

                   

31 Mayıs: Arcania : The Complete Tale
 Mayıs       ( PS3 360 )
                  Fuse ( PS3 360 )
                  Painkiller : Hell & Domination
                  ( PS3 360 )
                  GRID 2 ( PC PS3 360 ) 









Hkncnbc




Minecraft Efsanesi !

Mojang şirketi tarafından yapılan, içinde istediğiniz gibi özgürce takılabileceğiniz , dolaşabileceğiniz en önemlisi inşa edebileceğiniz bu oyun 16 Mayıs 2009 tarihinde çıkmıştı. Tamamen Java programıyla oluşturulan bu oyun farklı platformlarda satışa başlayarak ( Xbox, Xbox360, iOS ) bir fenomen haline geldi. Bilgisayardaki başarasını Xbox 360'ta da gösteren oyun bir dönem çok satanlar listesinde Call Of Duty Black Ops 2 'yi bile geçmişti. Şuan onun arkasında takip eden Minecraft büyümeye devam etmekte, En son sürümü 1.5.2, Mayısın başlarında yayınlanmıştı.
             Aslında oyun prensip olarak basit. Kaz-Yap-Yık! . Oyuna başlarken iki mod bulunmakta. 1. si Survival, 2.cisi Creative. Survival modda ( Hayatta Kalma Modu ) adı üzerinde başlarken sadece temel iteminizle başlayıp yavaş yavaş envanterinizi ve kendini geliştiriyorsunuz. Creative Modda ise ( Yaratıcı Modu ) Minecraft'ın bilinmeyen yönlerini , sınırsız envanterinizle keşfedebilirsiniz ! Sonsuz sayıda tür ve bloka sahip bu modda ev ve benzeri şeyler inşaa etmeniz için oluşturulmuş. Belki görüntü kalitesi sizi tatmin etmeyebilir. Ama sonsuz özgürlükte dolaşabilmeniz öyle ya da böyle bu oyunu değişilmez bir parça yapıyor.
               Minecraft her geçen gün büyümeye devam ediyor. Oyunu en yakın bir yükleme sitesinden yükleyebilirsiniz. Ama orjinalini alırsanız yabancıların Online Serverında oynayabilirsiniz. Minecraft'ın heyecanı ilk günkü gibi devam etmekte.

hkncnbc
           
Merhaba Oyun Hayranları !
Blogumuzun kurulduğu günde, size paylaşım türlerimiz ve konularımız hakkında biraz açıklamalar yapacağım. Adından da anlaşılabileceği gibi yeni çıkan veya istek üzerine gönderilen oyunlar hakkında inceleme yapıyoruz. Bunun yanında işletim sistemleri ve teknolojik yeniliklerle ilgili de paylaşımlar yapıyoruz. Ara sıra deneme türü yazılarımızda yayınlanacaktır. Paylaşımlarımızın hiçbiri alıntı değildir. Eğer bir alıntı yapılmışsa bu hemen belirtilecektir. Eğlence dolu incelemelerimizde oyunların artısı ve eksisinden , sistem gereksinimlerine bütün özellikleri , uygunluk dereceleri bizim tarafımızdan ve sizin önerilirenizle incelenecektir. Şimdilik Oyun İnceleme Merkezinden bu kadar , birdaha ki paylaşımımızda görüşmek üzere !

Hkncnbc