8 Mayıs 2013 Çarşamba


PES Mİ FIFA MI ?
Bilgisayar oyunları içerisindeki yerleri tartışmasız olan Fifa 2014 ve Pes 2014 yenilikleri, oyun severleri heyecanlandırmaya yetiyor. Her iki oyunda da eski versiyonlara göre kayda değer yenilikler bulunuyor. Peki neler bu yenilikler?
Öncelikle Fifa 2014 yeniliklerine değinelim…
    • Şut Çekme Özelliği Yenilendi: Fifa 2014’ye oyuncuların şut çekme özellikleri yenilendi. Bu versiyonla birlikte artık oyuncular şut çekmek için en iyi açıyı ayarlayabiliyorlar. Ayrıca şut için adım sayısı ve pozisyonun uygunluğu da belirleyici kriter haline geliyor. Öte yandan yıldız oyuncular aceleyle ya da dengesiz durumdayken de etkili şut çekebilme özelliklerine sahip.
    • Top Saklama: Fifa 2014 yeniliklerinden biri de oyuncuların topa sahip olmak için pozisyon yaratması, rakibi engellemesi ve orta sahayı domine etmek için çaba sarf etmesi.
    • Etkileyici Şutlar: Fifa 2014, etkileyici şutlar çekmeye de olanak tanıyor. Top karşılama ve şut çekme esnasında falso gibi unsurlar kullanılarak daha etkili sonuçlar elde etmek mümkün.
    • Takım Arkadaşları Daha İyi Oynuyor: Bazen Fifa oynarken takım arkadaşlarının markaj, savunma, alan boşaltma gibi konularda yetersizliğinden yakınılır. Fakat Fifa 2014 ile birlikte bu konudaki şikayetler de son bulacak çünkü artık takım arkadaşları daha zeki.
    • Kariyer Modu: Fifa 2014 ile birlikte dünya genelinde gözlemci ağı oluşturmak suretiyle takımınıza yeni yetenekler kazandırabilir, dünyanın bir numaralı takım haline gelebilirsiniz.
fifa 2014
Bununla birlikte Pes 2014 yenilikleri de göz dolduruyor. Futbol oyunları sevenler tarafından heyecanla beklenen Pes 2014 ile birlikte de birçok yenilik geliyor.

  • Pes 2014’ün en önemli yenilikleri arasında oyun motorundaki değişiklik yer alıyor. Bundan böyle Pes oyunlarında Fox Engine kullanılacak.
  • Fizik motorunda da yeniliğe giden Pes 2014’te oyuncuların ağırlıkları vücuda eşit şekilde dağılmayacak. Tüm organların ağırlıklarının farklı olacağı gibi, oyuncuların oyun içerisindeki çarpışmalarının sonuçları da daha gerçekçi olacak. Çarpmanın gerçekleştiği bölgedeki etki daha fazla olacak ve bu sayede darbelerin etkileri daha iyi görülecek.
  • Yüz ve ciltteki fiziksel farklılıklar daha dikkatli şekilde ele alınacak.
  • Pes 2014 ile birlikte gelen yeniliklerden biri de formaların oyuncudan bağımsız hareket edebilmesi. Bu sayede forma oyuncunun üstüne yapışık gibi görünmeyeceğinden, formadan çekip düşürme gibi gerçek hayatta görülen futbol etkinlikleri gerçekleşecek.
  • Top kontrolü mevcut Pes versiyonlarına göre 3 kat daha hassas hale gelecek.
5’er madde halinde ele aldığımız Fifa 2014 yenilikleri ve Pes 2014 yenilikleri şu an için kabaca bu şekilde. Fakat ilerleyen günlerde oyunlarla ilgili daha ayrıntılı bilgiler çıkacaktır.
pes 2014

hkncnbc

1 yorum: