16 Kasım 2013 Cumartesi

C&C Generals and Generals Zero Hour İnceleme

Strateji alanında kendini ilk belli eden, birçok ses getiren oyunun atası C&C Serisinin Generals Serisi İncelemesi ile karşınızdayız. Oyunumuz eski ama halla koleksiyoncuların gözdesi. 2004 yapımı olan oyunumuzun artıları eksileri, dönemine göre değerlendirmesini yapacağız. 


Modern dünya savaşlarını stratejik olarak konu alan oyunumuz ilk önce Generals ile satışa sunulup daha sonra genişletme paketi olarak Zero: Hour ile devam etmişti. Oyun görüntüleri devrinin ilki olarak bir strateji oyununda sunulabilecek kaliteli grafikleri düşük sistemde size getiriyordu. Oynanış ise bir başka güzellik. Karakter ve Birim yönetimleri,üretimleri o kadar kolayki, Red Alert 3 veya Age Of Empires 2 ye ilk başladığınızdaki yabancılığı hissetmeyeceksiniz.

Gelelim oyun içinde kullabileceğiniz ülkelere:
USA : Amerika Birleşik Devletlerinin güçlü ordu teknolojileri sizin kullanımına açık. Infantrysinde pek büyük bir gelişim olmayan USA ordusu, Zero Hour genişletme paketinde Vehicle grubunda gerçekten büyük gelişmeler kaydetti. Sentry Gun'lar, Avengerlar sizin stratejik basit silahlarınız olacak. Hava kuvvetleri ise bir başka hikaye, Comanche helikopterlerinin yanında Raptor, Aurora Bomber, Stealth Fighter geliştirmeleri yapınca gerçekten çok can yakıyor. ( Bizzat kendim tecrübe ettim 10 Comanche sizi oyun başlarında yerle bir etmeye yeter.)
China : Ordu disiplinin ve savaş azminin had safhada olan Kızıl Ordunun günümüzdeki temsilcisi Çin ise gerçekten ilginç bir yapıya sahip. Para kazanmak için Hacker denen infantryler işinizi fazlasıyla görecek. Tankları ise güçlü olanları saymam gerekirse en başta Overlord denen çift namlulu tankları, sentry gunları ve dragon tankları başta gelir. Hava kuvvetleri fazla bir ünite içermiyor. MiG ve Napalm Bomb bırakan Helix yardımcı helikopterleri emrinize hazır bekliyor.
GLA : Benim favorim olan, terörizm teması içeren bu grup Global Liberation Army açılımıyla biliniyor. Tabii ki tahmin ettiğiniz gibi terörizm denince akla gelen intihar saldırıları . Bomb Truck'larla rakibin üssünü dağıtabilir , hatta Terrorist ( infantry suicider ) çıkartıp kullanılmayan sivil araçları birer silah haline getirebilirsiniz! Tanklarda ise hoşuma giden çöp parçaları toplayıp, gelişen bir sisteme sahip olması. Quad Cannon ile aircraftlara meydan okuyabilir Battlebus ile askerlerinizi güvenle transfer edebilirsiniz.



Sonuç olarak 10 sene gerimizde kalan bu oyun hala bugün konuşulabiliyor ve oynanıyorsa, bu büyük bir başarının ürünü değilde nedir? İçerikleri oynadıkça sizde öğreneceksiniz ve strateji oyunları konusunda başlangıç yapmak isteyenler için ideal bir oyun. Buradan C&C Generals ve diğer bütün Command Conquer serisi oyunlarını içeren koleksiyoncu paketini satın alabilir ve detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Bir Başka İncelemede Görüşmek üzere !
                                             

                                                               Oyun Fragmanı






hkncnbc


3 yorum:

  1. Yılların oyunu...Gerçekten oynamaya değer bir oyun.Sanki kendinizi savaşın içinde hissediyormuşsunuz gibi.Hele o müzikler yokmu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :) Her türlü övgüyü hak eden eskilerden bir klasik.

      Sil
  2. Harika bi oyun sene 2020 her pazar hususi gider internet cafede oynarim

    YanıtlaSil